Ha most leadod rendelésed, akár már holnap megkaphatod a termékeket!
Kérdése van? +36702000852
A Yamamoto® Nutrition D-vitamin egy étrend-kiegészítő, amely kapszulánként 25 mcg D-vitamint biztosít, és minden olyan esetben alkalmazható, amikor megnövekedett szükséglet vagy csökkent a vitamin bevitele. A D-vitamin nélkülözhetetlen az egészséges csontok és fogak elősegítéséhez, az immunrendszer támogatásához és a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzéséhez.
Szervezetünk általában a napfénynek való kitettség révén termeli a D-vitamint . Gyakran azonban nem tudjuk magunkat elég sokáig a napfénynek kitenni ahhoz, hogy a szükséges mennyiséget szintetizáljuk ebből a vitaminból (naponta legalább 15 perc közvetlen napozás szükséges). Ezenkívül a D-vitamin számos élelmiszer-forrás nem elegendő a napi szükségletünk kielégítéséhez, mivel azt főként az állati eredetű élelmiszerek tartalmazzák, mint például a hal, a hús, a tojás és a tejtermékek. A növényi eredetű élelmiszerek viszont csak elhanyagolható nyomokban tartalmaznak D-vitamint, a gombák kivételével. Az egyszeresen telítetlen zsírsavak főzés során történő felhasználása, mint például az extra szűz olívaolajban találhatóaké, javíthatja a D-vitamin felszívódását, mivel ez a vitamin zsírban oldódik. Ezen intézkedések ellenére a D-vitamin-szükségletünknek általában csak 20%-át fedezzük. Emiatt az emberek egyre gyakrabban fordulnak a D-vitamin-kiegészítőkhöz, nemcsak olyan problémák esetén, mint a csontritkulás és a menopauza, valamint az idősek, a gyermekek és a csecsemők esetében, hanem azért is, hogy biztosítsák ennek az alapvető tápanyagnak a megfelelő bevitelét.
Bár a D-vitamint gyakran a csontok egészségével hozzák összefüggésbe, valójában ez a vitamin az egészség számos más aspektusában is döntő szerepet játszik. A D-vitamin egy „para-hormon”, amely pontosan úgy hat a szervekre és rendszerekre, mint egy hormon, és elengedhetetlen a csontrendszer megfelelő működéséhez, mivel serkenti a kalcium és a foszfor felszívódását, ami egészségesen tartja a csontokat és a fogakat. A D-vitamin az emberi szervezetben közel 3000 génben is részt vesz, ahol receptorai mindenütt jelen vannak, ami mutatja, hogy döntő fontosságú az általános egészséggel kapcsolatos számos folyamat szempontjából.
A D-vitamin bevitele különösen fontos a növekvő gyermekeknél, a normális csontok és fogak fenntartása érdekében, de felnőttkorban is. Az emberek bizonyos csoportjainak azonban nehézséget okozhat a D-vitamin-szükségletük kielégítése. Az idősek bőre például kevésbé hatékonyan alakítja át a napfényt D-vitaminná, míg a túlsúlyos embereknek gondot okozhat a D-vitamin felszívódása, mivel az zsírban oldódik. Ezenkívül azok, akik mozgásszegény életmódot folytatnak, vagy túlzott mértékben használnak napvédő krémeket, nem szintetizálhatják a szükséges mennyiségű D-vitamint.
A D-vitamin hiánya bizonyos krónikus betegségek fokozott kockázatával is összefüggésbe hozható .
**Ki számára ajánlott a 25 mcg D-vitamin?
A D-vitamin 25 mcg alkalmazása számos olyan embercsoport számára ajánlott, akiknek hiányuk lehet ebből a vitaminból, mint például:
HASZNÁLAT (1 adag = 1 kapszula)
Vegyél be naponta egy kapszulát vízzel vagy más, általad választott itallal, lehetőleg főétkezés közben.Bár a D-vitamin szedésére nincs meghatározott legjobb napszak, mivel zsírban oldódó vitaminról van szó, hasznos lehet, ha egészséges zsírokat tartalmazó ételekkel, például aszalt gyümölcsökkel, avokádóval vagy chia magvakkal együtt veszi be. Így a D-vitamin jobban felszívódik és hasznosul a szervezetben.
TÁROLÁS
Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tárolandó.
FIGYELMEZTETÉS
Ne lépd túl az ajánlott napi adagot. A táplálékkiegészítők nem helyettesítik a változatos étrendet. Fontos a változatos és kiegyensúlyozott étrend és az egészséges életmód. Három év alatti gyermekek számára elérhetetlen helyen tartandó.