Ha most leadod rendelésed, akár már holnap megkaphatod a termékeket!
Kérdése van? +36702000852
Termékünk, természetes formában és kizárólag új-zélandi taréjos zöldkagyló, héj nélküli liofilizált (fagyasztva szárított) formáját tartalmazza, hozzáadott adalékanyagok nélkül. Az új-zélandi, taréjos zöldkagyló glükozaminoglikánokban (GAG) gazdag. Ezek a szerves vegyületek erőteljes gyulladáscsökkentők, megindítják az új porc termelődését, védik a meglévő porcállományt, helyreállítják az ízületi nedv mennyiségét az ízületekben és növelik a csontsűrűséget. A termék fogyasztása kutyák és cicák számára is ajánlott!
A zöldkagyló potenciálisan kedvező élettani hatásai iránt a korai 70-es években kezdtek el érdeklődni, amikor megfigyelték, hogy az új-zélandi partmentén élő őslakos maoriknál alacsonyabb az ízületi gyulladás előfordulásának gyakorisága, mint a kontinens belsejében élőknél. Napjainkban a zöldkagylókivonatokat tanulmányozzák egyéb gyulladásos állapotok, nevezetesen asztma és bélgyulladások esetén is.
Az ízületek táplálása az ún. szinoviális folyadék segítségével történik és az ízfelszínek is ennek a síkosító folyadéknak a segítségével csúsznak el egymáson. Ez a folyadék glükozaminoglikánokból áll és rugalmas mozgásunk garanciája.
A zöldkagyló glükozaminoglikánjai táplálják a szinoviális folyadékot, a porc és az ízületben található ízületi folyadék fő alkotóelemei. Az ízületi gyulladás súlyossága közvetlenül összefügg az ízület és a környező porc GAG tartalmának elvesztésével.
A NATUR TANYA SZERVES ZÖLDKAGYLÓ, ADALÉKANYAG MENTES FAGYASZTVA SZÁRÍTOTT ZÖLDAJKÚ KAGYLÓ KIVONATOT (PERNA CANALICULUS) TARTALMAZ. A ZÖLDAJKÚ KAGYLÓKAT SZABÁLYOZOTT ALACSONY HŐMÉRSÉKLETEN FAGYASZTVA SZÁRÍTJÁK, AMI MAGAS GYULLADÁSGÁTLÓ HATÁST EREDMÉNYEZ.
A zöldajkú kagyló hasznos lehet olyan kutyák és cicák számára, akik bármilyen betegségben szenvednek, amely hosszú távú gyulladással jár a szervezetben. Ilyenek például a bőrbetegségek vagy az asztma, de talán a leggyakoribb az ízületi gyulladás.
Ezért amikor GAG-ban gazdag zöldkagyló fogyasztunk, a porcok „építőköveinek” nyújtunk egy löketet, hogy javíthassák az ízületi porc és csontozat állapotát. Mivel a glükózamin és a GAG-ok alapvető építőkövei a porcnak és csontozatnak a hatóanyagok szinergista módon erősítik egymás hatását.
A GAG-ok nagy mennyiségű vizet képesek megkötni, tőlük lesz a porcszövet hajlékony és rugalmas. Hozzájárulnak az ízületek viszkozitásához, stimulálják a porc regenerációját és gátolják a porcbontásért felelős enzimek működését. Így képesek csökkenteni a porckopást kísérő fájdalmat, valamint javítani az ízületek mozgékonyságát.
Az egészséges emberekhez képest a krónikus gyulladásos betegségekben, különösen a rheumatoid arthritisben (RA) szenvedő betegek megváltozott bélmikrobiótával rendelkeznek, amelyet dysbiosisnak neveznek. Ez a hasznos bélbaktériumok csökkent mennyiségével és megnövekedett kórokozó baktériumok és gombák számával jár, ami összezavarja az immunválaszokat, autoimmun panaszok megjelenésével áll kapcsolatban és ellehetetleníti a gyógyulási folyamatokat. Mivel a bélbaktériumok mennyisége és fajtái mindenkinél egyedi, mint az ujjlenyomat a probiotikumok kolonizálásához prebiotikumokra van szükség. A probiozikumok prebiotikumokkal táplálkoznak és gyarapodnak a bélflórában az egyénnek megfelelő fajspecifikus mennyiségben.
2. ÁSVÁNYI ANYAG RAKTÁRAK FELTÖLTÉSE
Az ásványi anyagok hiánya óriási közegészségügyi probléma, alacsony szintjük gyulladásokkal párosul és a szervezetet arra készteti, hogy a hiányukat a csontokból, kötőszövetből, hajas fejbőrből fedezze. Az ásványi anyagok elérhető mennyisége a tömegtermelésnek köszönhetően élelmeinkben jelentősen lecsökkent az utóbbi 60-80 évben. Mivel az ásványi anyagok szükségesek enzimreakciókhoz és vitaminok szintetizálásához is, sokféle tünetet és betegséget képesek előidézni.
A D és a C-vitamin önmagában is hatással van a porcok, ínak, csontok egészségére, továbbá szinte minden testünkben lezajló biokémiai folyamat részesei. A C és D-vitamin szint emelése nélkülözhetetlen lépés minden gyulladással járó folyamatban. A D-vitamin hozzájárul az immunválaszok javításához. A C-vitamin ezen felül növeli a tápanyagok felszívódását, természetesen a glükozaminoglikánokét is.
4. EPA ÉS DHA ZSÍRSAVAK
A prebiotikumok mellett az Omega 3 zsírsavak is emelik a jótékony hatású baktériumok számát. A legújabb kutatások igazolták, hogy az Omega zsírsavak kölcsönhatásba lépnek és kommunikálnak a béltraktusban élő mikrobiommal, gyarapítják az SCFA-termeléssel (különösen butirát) kapcsolatba hozható mikrobafajokat, ami gyulladásgátló, antimikrobiális és immunmodulátor hatásokkal áll kapcsolatban. Az Omega 3 zsírsavak erőteljes természetes gyulladáscsökkentő és immunmoduláló tulajdonságaik okán segítik a helyes immunválaszokat és mindenfajta gyulladásos állapot kiegészítő kezelésében és szerepet vállalnak, mint a csontok, mind az ízületek gyulladásainak és fájdalmainak csökkentésében, továbbá segítenek a csontok kalcium tartalmát emelni és javítani a csontsűrűségen (ehhez a lehető legjobb este lefekvés előtt bevenni őket).
HASZNÁLAT (1 adag = 1 kapszula)
Napi 2x1 kapszula, bő folyadékkal lenyelve.Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
TÁROLÁS
Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!
FIGYELMEZTETÉS
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!