Ha most leadod rendelésed, akár már holnap megkaphatod a termékeket!
Kérdése van? +36702000852
A napraforgómagban található anyagok (lecitin és foszfatidil-kolin), kulcsszerepet játszanak a sejtek jelátvitelében és a szinaptikus funkciókban.
A napraforgó lecitin egy természetes lecitinforrás, olyan zsíroldékony anyag, melyet számos állati és növényi eredetű táplálék tartalmaz, mint például a máj, a szója, a földimogyoró, a búzacsíra és a napraforgómag. Több természetben előforduló összetevőből áll, például inozitol, linolsav, foszfatidil-szerin, valamint egészséges zsírsavak. A lecitint előszeretettel használják az élelmiszeriparban, a víz zsírmolekulákkal való tökéletes elkeveredése (diszpergálása) érdekében.
A lecitin a kolinnak, pontosabban annak egyik származékának, a foszfatidil-kolinnak az elsőrendű forrása. A lecitin és a kolin számos szervezetben végbemenő folyamatot támogat. Segítik a sejthártya felépülését, a zsírok és a zsíroldékony anyagok sejtfalon keresztül történő vándorlását, szerepük van a memória és az izommozgást szabályozó idegek működésének szabályozásában. A lecitin jó hatással van az epehólyag és a máj betegségeinek leküzdésében is.
A kolinból és inozitolból álló a lecitin az egyik legjobb zsírégető anyag. A kolin szabályozza a koleszterin szintézist, erősíti a máj méregtelenítő munkáját, és emeli a karnitin szintet az izomban. Szívizom erősítő és ízületi fájdalmakat csökkentő hatása is ismert.